Autor Wątek: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc  (Przeczytany 16773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nightwolf_Starlight

  • Krótka lufa
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 18, 2018, 19:23:41 pm »
Hej, niedawno kupiłem SF i mam problem z rozdzielczością.
Gram na monitorze 1920x1080 na systemie Win 10. Aktywowany Unofficial_patch_SF_v0.1_eng.  widescreen_bug_fix znaleziony w czeluściach internetu nie działa wcale. W opcjach samej gry zmiana rozdzielczości nie skutkuje niczym. Gra cały czas wygląda tak samo. Góra ekranu ucięta, dół prawdopodobnie też, wygląda to jakby gra próbowała wyświetlać rozdzielczość 1920x1200 na monitorze 1920x1080. Nie mam bladego pojęcia co robić z tym fantem. Teoretycznie da się grać ale straszliwie rzuca się w oczy.
https://imgur.com/a/ZuNiQ

Offline Andres87

  • Global Moderator
  • L55 Rheinmetall 120 mm
  • *****
  • Wiadomości: 388
  • Karma: +4/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 18, 2018, 19:55:01 pm »
Witaj,

Myślę, że to powinno pomóc :

1. Należy wyszukać i otworzyć ten plik ( w Notatniku):

...data\k42\loc_rus\levels\levels\interf\interf.engcfg

2. Znaleźć wpis:

    con_text,   text,      512,    64,    80,    1, 0xffffffff,   true, con, 1, 0xffd0e0e0, 8, 12, , , true;

3. Zmienić cyfry 1->.8

Powinno wyglądać to w ten sposób :
   
con_text,   text,      512,    64,    80,    .8, 0xffffffff,   true, con, 1, 0xffd0e0e0, 8, 12, , , true;

4. Zapisać


Osobiście polecam zainstalować moda STA :

http://stasf2008.forumotion.com/t6-stasteel-fury-1-2

Jest w nim zintegrowany "Unofficial_patch_SF_v0.1_eng,Compass Mod"
Wysłane z Atari 65XE za pomocą Klawiatury

"Out of commission, become a pillbox. Out of ammo, become a bunker. Out of time, become heroes." - Tank commander Daskal, "The Beast of War"

Offline Nightwolf_Starlight

  • Krótka lufa
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 18, 2018, 21:29:56 pm »
Dzięki, ale niestety, to wygląda tak:
...data\k42\loc_rus\levels
I w pierwszym folderze 'levels' mam folder 'LEVELS' oraz plik cur_mission.engcfg
Potem w 'LEVELS' są foldery:
common
   w nim pliki snd_list.engcfg i snd_list_ger.engcfg
hum_cfg
   w nim plik snd_patterns_ger.engcfg
SCRIPTS
   w nim folder CM_RKKA_1
      a w nim plik CA10_Chepel_scripts.engcfg

W żadnym z plików nie ma linijki con_text (mam Notepad++, poza tym wiele linijek tam nie ma do oglądania więc nawet nie używałem opcji 'szukaj' tylko wzrokowo leciałem).

Offline Andres87

  • Global Moderator
  • L55 Rheinmetall 120 mm
  • *****
  • Wiadomości: 388
  • Karma: +4/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 18, 2018, 22:43:43 pm »
Faktycznie, dawno nie instalowałem czystej wersji.

Mogło mi się coś pomieszać :778:

Przy okazji znalazłem jeszcze - Fix Widescreen Bug :
http://tanksim.tk/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=17&lid=62

Edit :

Mod STA dodaje plik - interf.engcfg

Tutaj fix do moda :

https://www.4shared.com/rar/KiLOSIYVei/v09_fix_widscreen_v104_SepUpd_.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2018, 22:52:03 pm wysłana przez Andres87 »
Wysłane z Atari 65XE za pomocą Klawiatury

"Out of commission, become a pillbox. Out of ammo, become a bunker. Out of time, become heroes." - Tank commander Daskal, "The Beast of War"

Offline Nightwolf_Starlight

  • Krótka lufa
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 19, 2018, 11:13:16 am »
Fix z pierwszego linku pobierałem już wcześniej, w ogóle nie działa.
Link podany do STA - niby są tam w pierwszym poście pogrubione i na niebiesko nazwy modów ale zachowują się jak zwykły tekst a nie linki. Na stronie 16-stej piszą, iż trzeba ściągać mody przez uTorrent. Właśnie go ściągam i poszukam co trzeba.
Link do fixu do moda (4shared) - tragedia, nie mogę się zarejestrować na 4shared (facebook na moim pc-cie odpada kategorycznie).
'Masz konto? Zaloguj' i rzeczywiście, są pola do logowania: email i hasło.
'Nie masz konta? Zarejestruj się' i *trolled* bo nie mam jak się zarejestrować - brak pól do wypełnienia. Są tylko dwie jedyne opcje: 'Masz konto? Zaloguj' oraz krzyżyk do zamknięcia okienka.