Witam,
Zainstalowałem SFK1942 pod win 7 ultimate, tzn. zainstalowałem "prawie" do końca, ponieważ nie instalowałem np. sterowników ogg ani dx9.1, które są dodane na płycie. Przyjąłem założenie, że mam w wersjach nowszych z innych gier/programów. Tak więc zainstalowałem SFK, odpaliłem i wczytało się menu. Ustawiłem preferencje, odpalam pierwszą z brzegu misję i.... widzę ciemność/biel, widzę ciemność/biel.... program serwer.exe przestał odpowiadać. Hmmmm, jako, że mam wersję ultimate, to postanowiłem skorzystać z trybu rzekomej zgodności z XP. System chwilę pomieszał, a następnie doszedł do wniosku, że najbardziej do SFK pasuje XP SP2, więc pozwoliłem mu tak przestawić parametry uruchamiania gry. Wczytało się menu, wybrałem misję... odpalam... i.... jest! Działa! Jestem w szoku, bo jakoś nigdy te tryby zgodności nie działały - moim zdaniem - sprawnie, a tu takie zaskoczenie, zadziało bez problemów. Oczywiście pewnie dałoby się to uruchomić na piechotę, może zainstalować stery z płyty SKF. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony i cieszę się, że SFK działa jak należy (z nieoficjalnym puthem 0.1) na win 7.
Tako rzecze,
Zaratustra