Autor Wątek: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc  (Przeczytany 5976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zaratustra

  • =OPS= Leader / GG: 2250882
  • Administrator
  • Dzida laserowa
  • *****
  • Wiadomości: 2.044
  • Karma: +2/-0
Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« dnia: Grudzień 23, 2011, 14:19:58 pm »
Witam,

U mnie po przejściu z gry na pulpit (ctrl+tab) próba powrotu do gry kończy się błędem.
Windows 7 (64b).

Tako rzecze,
Zaratustra


Offline zaratustra

  • =OPS= Leader / GG: 2250882
  • Administrator
  • Dzida laserowa
  • *****
  • Wiadomości: 2.044
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2012, 10:22:35 am »
Niestety, obecnie dość częstym błędem jest Error 001, który pojawia się od czasu do czasu podczas zmiany stanowisk/widoku. Ponoć beta to naprawia, ale imo nie do końca, tzn. u mnie po puthu becie dalej ten błąd wyskakuje od czasu do czasu, co kończy się crashem gry. Tak więc ja czekam dalej na kolejnego putha, zanim zacznę w to grać na poważnie.

Tako rzecze,
Zaratustra

Q800

  • Gość
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2013, 10:41:31 am »
Czołem

Mam problem z jego zainstalowaniem na Win 7 64.. Nie da się. Core update się instaluje, ale nie wyskakuje okienko update'ra, w którym dopiero instaluje się właściwy pucz jako rozszerzenie. Po instalacji core update, gra przestaje się odpalać. Pod XP problem nie występuje. Próbowałem sie na forum graviteam zapytać, ale niestety rejestracja nowego usera z jakichś dziwnych powodów jest tam niemożliwa. Ktoś tam napisał, że po kilku restartach systemu jakoś to mu się odpaliło, w końcu. U mnie beton, nic.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2013, 12:27:39 pm wysłana przez John Cool »

Offline zaratustra

  • =OPS= Leader / GG: 2250882
  • Administrator
  • Dzida laserowa
  • *****
  • Wiadomości: 2.044
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2013, 11:13:59 am »
Też miałem z tym jakieś problemy.... też mi się nie chciało instalować i chyba dopiero za 2-3x zaskoczyło. System to win8.
Moja rada: o ile masz cierpliwość, to próbuj...

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline piter306

  • L44
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2013, 15:19:39 pm »
A nie instalowałeś tego czasem na dysku C (lub systemowym) ?

Q800

  • Gość
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2013, 17:47:58 pm »
Hmm... no, na systemowym. Mam dwa systemy. Pod Win 7 instalowałem, tam gdzie jest system.

Offline piter306

  • L44
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2013, 19:23:04 pm »
To spróbuj zainstalować gdzie indziej, bo ten podupcony system broni C jak Częstochowy  :776:

Q800

  • Gość
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2013, 15:58:37 pm »
Nie rabota nie cholery.

Q800

  • Gość
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2013, 18:23:28 pm »
Wygląda to tak jakby win 7 nie tolerowała nowego pliku base_shell.codelib. WTF?!! Może walnięty instalator... ale na XP sie odpala, bez problemu. Nie wiem, o co chodzi... A na ichnim forum przy rejestracji cały czas mi pisze, że nieprawidłowa odpowiedź na pytania, weryfikujące. Pytania brzmią 1) Steel? 2) xxx+yyyy=???. Chwilowo opadły mi ręce.

Offline zaratustra

  • =OPS= Leader / GG: 2250882
  • Administrator
  • Dzida laserowa
  • *****
  • Wiadomości: 2.044
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 05, 2013, 19:17:58 pm »
A jakie dajesz odpowiedź na 1 pytanie?
Oczywiście są możliwe dwie: Armor lub Fury .

Tako rzecze,
Zaratustra

Q800

  • Gość
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 05, 2013, 20:00:44 pm »
Fury... jednak jestem debilem...

Offline Philip79

  • L44
  • ***
  • Wiadomości: 71
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 18, 2014, 15:58:35 pm »
Czy mógłby mi ktos dokładniej opisać procedure/kolejność konkretnych czynności.
Chodzi mi o kontrole ognia i współprace dowódca - celowniczy
Co prawda jest tutorial prowadzenia ognia w tym dziale ale nie do końca wyjasnia mi to co chce zrobić.

Tak jak na ponizszych screenach prosiłbym o wyjasnienie sposobu posługiwania sie zaznaczonymi opcjami.
Jakoś topornie mi to idzie w trakcie bitwy

przykładowo chciałbym ze stanowiska dowódcy, jedynie podac celowniczemu namiary za pomoca dalmierza, tak aby po przełączeniu na celowniczego miałbym juz wprowadzona odległość zaznaczonego przez dowódcę celu.

Czy jest mozliwośc cyklicznego przełączania kolejnych celów?

Jak zrobić aby będąc na stanowisku celowniczego dowodca automatycznie podawał mi cele i ich namiary.?

[spoiler]


[/spoiler]
Szukasz porządnej strategii?
Więc zanim wywalisz pieniądze w błoto, zobacz Gry Strategiczne, które polecam:
https://www.facebook.com/Gryzalecane/
https://polskowybacz.wordpress.com/

Offline Philip79

  • L44
  • ***
  • Wiadomości: 71
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 08, 2015, 13:31:55 pm »
W SABOW, jeśli miałbym się o cokolwiek doczepić jest tylko problem z dźwiękiem, w mojej opini.
Pomijając kwestie dźwięku silników, to bardziej rzuca się w oczy balans odgłosów,
przykładowo:
zdecydowanie zwiększył bym głośność trafień w naszą maszynę, zbyt wiele razy zdarzało mi się, że w ferworze walki, nie zauważałem celnego ostrzału mojej maszyny, rykoszetów, a nawet czasami utraty członków załogi (co prawda można ustawić pauzę gry w takich przypadkach). Ogólnie balans odgłosów bitwy zarówno w naszej maszynie jak i na zewnątrz jest moim zdaniem źle zrobiony i dziwie się, że nikt tego tematu nie poruszał.

Ktoś z bractwa u nas na forum pisał (chyba w dziale SF), iż jest możliwość edycji w skryptach i dopasowanie tego typu rzeczy (Tam znowu był problem z balansem lokalizacji odgłosów, gdzie km w odległości 200m był głośniejszy niż wybuch pocisku uderzającego w maszynę).

Zastanawiam się czy w SABOW jest możliwość takiej edycji? Doszukałem się tylko jednego moda dźwiękowego do gry,
http://www.tanksim.pl/fire/index.php/topic,310.0.html
 ale niestety uwzględnia on nieco inne kwestie.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2017, 16:07:56 pm wysłana przez Andres87 »
Szukasz porządnej strategii?
Więc zanim wywalisz pieniądze w błoto, zobacz Gry Strategiczne, które polecam:
https://www.facebook.com/Gryzalecane/
https://polskowybacz.wordpress.com/

Offline Andres87

  • Global Moderator
  • L55 Rheinmetall 120 mm
  • *****
  • Wiadomości: 377
  • Karma: +4/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 08, 2015, 18:59:44 pm »
U mnie kwestia dźwięków wygląda dobrze. Mogę nawet stwierdzić, że jest bardzo duża poprawa względem starej wersji, KM brzmi zdecydowanie lepiej jak i inne dźwięki wystrzałów z małych i dużych kalibrów.

Trafienia w maszynę są głośne, z zewnątrz słychać stukanie wolframowych igieł o pancerz, wewnątrz zniekształcone dzwonienie w uszach, jęki, załogę jak przeklina. Dźwięki silników są też podobne do tych w rzeczywistośći, np. Chieftain jest trochę zbyt piskliwy, brakuje trochę szczegółów przy niższych częstotliwościach.

Dla porównania:

https://www.youtube.com/watch?v=-gm2YRUzzPQ

Sprawdź też może opcję 3.01 ( czy masz zaznaczone " High Quality Sound")

Mnie za to brakuje niektórych komend interkomu załogi, rozkazów i raportów plutonu - nie słychać co się dzieje, jedynie wyświetla się tekst, że nasze jednostki ponoszą straty etc. Ogólnej symulacji  podstawowej sieci radiowej.
Przydałyby się natywne odgłosy załogi ( bo piechota krzyczy w bardzo podstawowym języku Arabskim, Perskim, Hiszpańskim i Portugalskim) A w środku mamy wszystko w języku rosyjskim, co pasuję bardzo klimatycznie do kampanii w Afganistanie. Jak na produkcję, czteroosobowej grupy z małym budżetem to i tak jest nieźle :)

Ta modyfikacja jest przestarzała -http://www.tanksim.pl/fire/index.php/topic,310.0.html

Nigdy nie bawiłem się w modowanie tejże gry , ale dźwięki są skompresowane w jednym pliku i należy je wypakować. Możesz znaleźć instrukcję w folderze, docs/modwork/modtools.pdf roździał 1.4.2.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2015, 20:16:07 pm wysłana przez Andres87 »
Wysłane z Atari 65XE za pomocą Klawiatury

Offline Philip79

  • L44
  • ***
  • Wiadomości: 71
  • Karma: +2/-0
Odp: Dostrzeżone błędy / prośby o pomoc
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 12, 2018, 02:34:05 am »
Pierwsze co mi na mys przyszło to czy ktos w ogole próbował odpalić jedna albo drugą w oknie?
W opcjach jest opcja window, ale chyba to atrapa, podobnie jak opcja wyłączenia pulpitu.

Nie ukrywam gra mi chodzi prawie, że koszmarnie, w ogóle nigdy nie chodziła dobrze na wyższych detalach, trzeba było wyłączać w pierwszej kolejności wszelaki dym.
później pytanie za 100pkt, czy odpalenie gry na pełnym ekranie, lub w oknie w trybie wide screen, jest w ogóle możliwe. chciałbym ustawić sobie nawet te 1280x800, niestety tylko deformuje obraz do rozciaga na fullscreenie, tym bardziej ze ja jeszcze mam monitor 4:3

W ogóle jakieś propozycje, bądz odkrycia, szukałem dzisiaj na forum gravi ale nic ciekawego mnie nie trafiło niestety.
Pograłbym sobie ale dziadowsko to wszystko, chodzi.

Sprzęt mam średnio słaby, wiec nawet nie ma co sie rozpatrywac nad moja konfiguracją.
Na podziałce 1280x1024 nie moge uzyskac głupich 30 fps. nie wiem wczesniej jakos mi to lepiej chodziło albo to tylko wrazenie bo dłuzszej przerwie.
Jak nic nie zdziałam bede musiał pojeździc sobie czymś na War thunder, bo Instalacja Steel Fury zajeła by mi kilka godzin z tymi wszystkimi modami i patchami, wiec ta gra odpada na teraz, za gorąco mam w domu, żeby mysleć zbyt intensywnie.

... @ Andreas pojaw sie z jakims uber pomysłem powalającym swiat na kolana :)


pozdrawiam.

PS
teraz zainstalowałem basre ale tez tragicznie to chodzi. W ogóle przez te upały kompy sie grzeja.
Szukasz porządnej strategii?
Więc zanim wywalisz pieniądze w błoto, zobacz Gry Strategiczne, które polecam:
https://www.facebook.com/Gryzalecane/
https://polskowybacz.wordpress.com/